26. července 2023

Jeho odchod přináší obrovskou ztrátu nejen jeho rodině a blízkým, ale i jadernému výzkumu, jemuž zasvětil celý svůj bohatý profesní život. Světově uznávaná osobnost současné jaderné energetiky, jeden ze zakladatelů moderních metod řízení životnosti tlakových nádob reaktorů, nositel celé řady mezinárodních ocenění a autor mnoha odborných publikací se do posledních týdnů aktivně účastnil projektů ÚJV Řež na české i zahraniční scéně a svoje rozsáhlé znalosti předával mladším kolegům. 

Odešel uprostřed práce, ale vychoval si řadu kvalitních následovníků, kteří budou v jeho díle a odkazu pokračovat. Jako člověk je nenahraditelný, jeho kolegové, žáci a přátelé si ho budou vážit a pamatovat navždy.

 

S úctou a bolestí se loučíme s kolegou, který svými schopnostmi, úsilím a strhujícím entuziazmem navždy přispěl k lepšímu a bezpečnějšímu světu jaderné energetiky.

Ing. Daniel Jiřička
Předseda představenstva a generální ředitel ÚJV Řež, a. s.

 

Vrstevnatý profesní život RNDr. Milana Brumovského, CSc., si připomínáme i prostřednictvím medailonu, který vznikl při oslavě jeho 85 narozenin:

 

Další aktuality